Hvad er yoga & mindfulness?

 

Lær at finde ind til roen i dig selv

Mindfulness betyder det fulde opmærksomme sind, altså en fuld opmærksomhed på sindet. At være mindfuld betyder at være nærværende i nuet igennem sanseindtryk. Ofte kan vi have en tendens til at spekulere over alle de ting der er sket, tanker som; kunne jeg havde gjort det anderledes? Måske bebrejder vi endda os selv for, at vi ikke gjorde det godt nok. Vi kan måske endda gå og frygte ting der skal ske, og bruge vores tanker og energi på fortiden og/eller fremtiden. På et Mindfulness hold får du hjælp til at mærke hvordan du har det lige nu og her, og hjælper os derved med at være tilstedet i nuet.

Se hold oversigt

 

Sensitivt Hjerte tror på at alle børn er født mindfulde

Små børn lever i nuet og giver følelsesmæssigt udtryk for alt hvad de mærker og oplever. De er oftest tro mod sig selv og egne behov. Som de med tiden vokser op, lærer de af alle de rollemodeller omkring dem på både godt og ondt. Mindfulness kan hjælpe børnene med at blive ved med at være mindfulde mens de vokser op i en verden med mange stimuli. Mindfulness hjælper med at bevare troen på sig selv og kunne mærke sig selv og egne behov.

Mindfulness & yoga hjælper på at få styr på tankerne i hovedet og har en positiv effekt på forebyggelse og reduktion af stress.

Sensitivt Hjerte tror på at mindfulness og yoga gør en kæmpe forskel for alle børn og voksne, også de sensitive børn og voksne. Der er forsket i at sensitive mennesker lettere bliver syge af stress end ikke sensitive. Og mindfulness og yoga er netop stressreducerende. Sensitive mennesker er oftere i deres følelsers magt end ikke sensitive pga. deres særligt sensitive sanser og her kan mindfulness medvirke til at kunne afhjælpe bl.a. via vejrtræknings teknikker.

Måske har du mærket hverdagens pres, og hvad det kan gøre ved dig i dit arbejdsliv og i hjemmet. Måske har du endda været sygemeldt med stress og ønsker at få værktøjer til hvordan du passer bedre på dig selv, så du kan hindre at stressen varer ved eller igen overtager. Det kan mindfulness hjælpe dig med. Der er forsket i at mindfulness har en positiv effekt på vores hjerne, på den måde vi håndtere konflikter på, vores relationer, vores måde at tænke om os selv på, vores selvværd, vores evne til at koncentrere os og skabe ro i vores krop.

Ro Tak! Stilhed styrker din hjerne.
Læs Henrik Tingleffs artikel om den manglende ro i vores hverdag

______________________________________________________________

En anbefaling fra en mor på mine Familieyoga & mindfulness hold:

Kære Anne.
For at starte med det vigtigste; der er INTET vi har synes dårligt om!
Det har været skønt at opleve nærværet med Lara, fra dig og med hele holdet. Det har været lidt som at være medlem af en særlig (og lidt hemmelig) klub. Intimiteten og fortroligheden I gruppen giver en tryghed og en ro man ikke finder mange andre steder.
Jeg håber vi kan tage vejrtrækningsøvelserne med os – det er nok dem vi har mest brug for hjemme hos os for at finde ro når det enten går lidt stærkt eller når der er noget der går os på. Der er ingen tvivl om at sanseøvelserne har været sjove og noget Lara har taget med sig – hun vil faktisk gerne lave det til sin fødselsdag når hun skal have pigerne fra klassen med hjem.
Øvelserne med stykekortene synes jeg har været virkelig gode! Det er lækkert som mor at få en lille indsigt I hvad børnen tænker om sig selv – og om os som mødre.
Og reglerne var super gode!!!!
Jeg har virkelig nydt den “timout” med Lara som din undervisning har givet os, og der er ingen tvivl om, at vi gerne vil komme igen!

Kh fra Tina og Lara

______________________________________________________________

En anbefaling fra en mor til en dreng på 12 år på mit TweenYoga & Mindfulness hold:

“Jeg synes det giver en fantastisk modvægt til det konkurrence og fart prægede liv de unge oplever.”

Tilbagemeldinger fra tre børn på BørneYoga og Mindfulness holdet:

“Når jeg laver yoga føler jeg mig stærk og det viser mig at jeg er god til noget” Pige

“Jeg bliver glad i min krop. Jeg kan mærke hvad for et humør jeg er i. Når der er nogle ting som jeg ikke helt ved, om jeg har lyst til kan jeg mærke det. Når man ikke er så god til nogle ting kan det være at man kan blive bedre til de ting man ønsker sig” Dreng

“Jeg føler jeg bliver mere rolig i min krop, og jeg husker alle mine sanser og ved hvornår jeg skal bruge dem. Jeg bliver glad” Dreng

______________________________________________________________

En anbefaling fra en mor, hvis søn går på et af mine Børneyoga & mindfulnesshold:

“Jeg kan varmt anbefale Anne”s børne mindfulness som har gjort en kæmpe forskel for vores søn på 11 år. Han har i årevis haft problemer med at sove og til tider været bange for at falde i søvn. Efter at han er startet til mindfulness er han begyndt at sige at han gerne vil sove selv hvis døren står 1/2 åben og falder hurtig selv i søvn. Vi har prøvet flere former behandlinger og godnat seancer uden held, så det er bare så dejligt at se hvilken ro og overskud Anne”s mindfulness hold har og stadivæk giver ham.

Et stort knus ❤ fra en glad mor”.

 ______________________________________________________________

En anbefaling fra en mor på mine Familieyoga & mindfulness hold:
“Begge børn – Fie 5 år og Tobias 7 år – har været rigtig glade for at gå til mindfulness hos Anne. Hun er gået ind i begge deres hjerter med træsko på de glæder sig hver gang de skal afsted. Her hjemme er de begyndt at efterspørge øvelserne og musikken især ved sengetid. Det giver Fie ro i hendes urolige krop og Tobias, som er sensitiv, kommer bedre i kontakt med sin krop.
Min mand og jeg, som er med på holdene sammen med børnene, synes det er skønt at se, hvordan Anne er til stede 100 % på børnenes præmisser og hendes ro smitter af på børnene (og de voksne ) Og de små hold gør at hver enkelte barn føler sig set og hørt
Vi har til stor glæde for begge børn meldt dem til igen og det eneste Tobias er lidt utilfreds med er, at det nu “kun” er en gang om måneden i stedet for en gang om ugen men som vi så har talt om, har vi større mulighed for at øve os imellem hver gang
Anja

______________________________________________________________

En anden anbefaling fra en mor på et af mine Familieyoga & mindfulness hold:

Kære Anne.
Tusinde tak for en super god og lærerig yoga og mindfulness time☺️
Da det var første gang at min datter (Laura 4 år) og jeg (Sara) skulle prøve yoga, var det enormt rart at du præsenteret det så behageligt og trygt og ja i de enorme lækre omgivelser☺️
Vi glæder os helt sikkert til næste gang☺️
Herhjemme (og i børnehaven) har vi fået en utrolig glad og åben pige som snakker meget om yoga og hvad vi lærte?? så det har helt sikkert en meget positiv indflydelse på vores pige❤️
Rigtig glædelig jul
Vi ses søndag d 8/1
Mvh. Sara og Laura

______________________________________________________________

Yoga og mindfulness er værktøjer, som hjælper både børn og voksne til lettere at kunne navigere i en verden med øgede krav og en tendens til stress

Når du dyrker yoga og mindfulness, vil du opnå at kunne:

  • forebygge stress, angst og depression
  • styrke dit selvværd
  • få en større kropsbevidsthed og øget glæde ved at bevæge dig
  • få mere ro i kroppen og styr på tankemylderet i hovedet
  • styrke evnen til at kunne sige til og fra over for andre
  • styrke koncentrationsevnen og få lettere ved at tilegne dig ny viden
  • få færre konflikter og blive bedre til at løse dem
  • få større overskud i hverdagen og mod på livets udfordringer
  • få lettere ved at falde til ro om aftenen samt falde i søvn hurtigere
  • få styrket sociale, sproglige, emotionelle og motoriske kompetencer

Mindfulness for børn skaber børn i balance og børn der lærer bedre

Barn ved Mindfulness hold

Mindfullness og yoga hjælper børn med at komme ned i gear og få ro i kroppen.

Når børnene vha. mindfulnessteknikker evner at få ro i sig selv, styrket deres selvværdsfølelse, bliver bedre til at koncentrere sig og bliver bedre til at håndtere konflikter vil der naturligt være mere plads og energi til, at børnene bliver bedre til at kunne modtage læring. Og ja… det samme er jo tilfældet for os voksne, at vi bliver bedre til at kunne rumme hverdagens udfordringer både på jobbet og i hjemmet, når vi tillader os selv at være mindfulde i nuet.

Sensitivt Hjerte tror på, at en af de vigtigste gaver, som vi kan give os selv, er at være tilstede lige nu og her, hvor vi bevidst vælger at lytte til hvad vores krop fortæller os og hvad vores sind fortæller os, og handle herefter.

Sensitivt Hjertes ønske er at både børn og voksne lærer at mærke sig selv, lytte til deres egen intuition og hjerte, vælge hvad der er rigtigt for dem og turde gå den vej. Sensitivt Hjertes passion er at vores aller kæreste børn, vores guld, aldrig vil opleve stress på deres krop. Og dette kan mindfulness og yoga hjælpe med.

Mindfulness har en positiv effekt på inklusion

Sensitivt Hjerte tror på at mindfulness gør en positiv forskel i forhold til at integrere andre mennesker. Når vi oplever en dybere kontakt med os selv via mindfulness i vores liv, opnår vi en dybere kontakt med os selv, og vi er dermed bedre istand til at kunne lukke andre ind i vores hjerter. Ved at elske os selv kan vi være ikke-dømmende og accepterende over for forskelle og dermed kunne integrere andre.